Neden Kullanılır?

  Doğru ve güncel bilgiye hızla ulaşmak için AR tam anlamıyla biçilmiş kaftandır. Özellikle şehir ve alan rehberi amaçlı yaratılan uygulamalar kullanıcının günlük hayatını önemli ölçüde kolaylaştırmakta ve her yeni ortamı bilinir kılmaktadır. Bu sayede kullanıcı yaşadığı ya da ziyaret ettiği yeri özgürce keşfedebilmektedir. 

 

  Sunum ve pazarlama bağlamında bakıldığında artırılmış gerçekliğin görselliği ve kişi üstünde yarattığı büyüleyici etki bu soruyu bir bakıma yersiz kılmaktadır. Günümüz ileri iletişim toplumlarında bilginin hızlı aktarımı temel alındığı için durmaksızın ve hızlı bir bilgi bombardımanına tutulan bireyin bu yoğunlukta seçim yapabilmesi son derece zorlaşmaktadır. Bu bilgi kirliliği içinde öne çıkabilmenin tek yolu fark yaratmaktan geçmektedir. 

 

 

  Sizin anlaşılabilirliğiniz karşısındaki insanın sizi ne kadar anladığıyla ve bunun da öncesinde sizi ne kadar dinlediğiyle sınırlıdır. Bu anlamda kendinizi etkili biçimde ifade edebilmek için ilk olarak yapmanız gereken şey karşınızdakinin dikkatini çekebilmektir. Bunu başardıktan sonra yapmanız gerekense hızlı ve yalın bir biçimde bilgiyi transfer etmektir. Mevcut sunum olanakları içinde bunu AR’dan ve VR’dan daha etkili biçimde yapabilecek başka bir teknoloji bulunmamaktadır.